بدون شرح

...

بدون شرح
طبقه بندی موضوعی
windows evolution

رابط کاربری ویندوز، 28 سالی هست که با ما همراه است. با وجود آن که طی این سال‌ها کلیت آن تغییر چندانی نکرده، ولی وقتی زمان تغییرات گسترده فرا رسید، تحول رابط کاربری ویندوز از آن چه فکر می‌کردیم بزرگ‌تر بود. هر بار که تغییراتی در رابط کاربری سیسم عامل محبوب مایکروسافت ایجاد می‌شود، کاربران به دو دسته تقسیم می‌شوند: گروهی که آن را دوست دارند و گروهی که آن را دوست ندارند!


امروز می‌خواهیم که نگاهی به گذشته بیاندازیم و تغییرات ظاهری رابط کاربری ویندوز را طی سالیان متمادی در مجموعه‌ای از تصاویر به نمایش بگذاریم. به قول معروف «شنیدن کی بود مانند دیدن».
Windows 1

windows evolution

این اولین نسخه تجاری ویندوز است. ویندوز ۱ که در سال ۱۹۸۵ عرضه گردید، نقطه شروع کار بود. ممکن است برخی از شما که این مطلب را می‌خوانید سن‌تان آنقدری نباشد که تجربه کار با این نسخه از ویندوز را داشته باشید، ولی باید بدانید که شمایل ظاهری اولین ویندوز تجاری به شکل تصویر زیر بود.

Windows 2

windows evolution

ظاهرا هنوز بیل گیتس در شرکتش گرافیستی استخدام نکرده که به او بگوید این رنگ آبی خیلی هم زیبا نیست.

Windows 3

windows evolution

این نسخه در سال ۱۹۹۰ منتشر شد و تغییرات بزرگی را با خود داشت. این اولین نسخه ویندوز است که در آن می‌توانستید پنجره‌ها را کمینه کرده و در آیکون کوچکی داشته باشید. آیا برای پرش میان برنامه‌ها از Alt+Tab استفاده می‌کنید؟ همه این ویژگی‌ها از این نسخه آغاز شد.

Windows 95

windows evolution

برای بسیاری از کاربران، اولین کار پس از روشن کردن کامپیوتر ویندوزی‌شان فشردن دکمه Start است. منوی استارت اولین بار در ویندوز ۹۵ ظاهر شد. اصطلاحاتی چون مرور (Explore)، نوار وظیفه (Task Bar) و دسکتاپ نیز در ویندوز ۹۵ معرفی گردیدند.

Windows 98

windows evolution

در تصویر بالا شمای کلی ویندوز ۹۸ را می‌بینید، اما چیز زیادی برای مشاهده وجود ندارد. تقریبا هیچ تغییری در رابط کاربری ویندوز نسبت به نسخه قبلی ایجاد نشده بود. ویندوز ۹۸ بیشتر از آن که نسخه جدیدی از ویندوز باشد، یک به‌روزرسانی جزئی روی ویندوز ۹۵ بود.

Windows 2000

windows evolution

ویندوز ۲۰۰۰ بهترین اثر مایکروسافت نیست، اما این نسخه برخی ویژگی‌های جدید را در رابط کاربری به همراه داشت. چیزهایی چون شفافیت و افکت‌های سایه‌دار همگی در ویندوز ۲۰۰۰ معرفی گردیدند.

Windows ME

windows evolution

ویندوز ME در سال ۲۰۰۰ منتشر شد و کاربران خانگی و معمولی را هدف قرار داد. در این نسخه امکانات شبکه و چندرسانه‌ای (Movie Maker, Media Player 7) ارتقاء یافته بود. ویندوز ME آخرین سیستم‌عامل مایکروسافت با کد ویندوز ۹۵ بود پس از آن مایکروسافت هسته ویندوز را در XP تغییر داد.

Windows XP

windows evolution

از این پس ویندوز به ظاهر سیستم عامل خود اهمیت ویژه‌ای داد و مایکروسافت در این نسخه بسیار عالی عمل کرد. طرح کلی رابط کاربری در مقایسه با ویندوز ۲۰۰۰ تغییر عمده‌ای نکرده بود، ولی ظاهر و حس بصری آن بسیار متفاوت بود.

Windows Vista

windows evolution

مایکروسافت پس از عرضه ویندوز ویستا با مشکلات اساسی مواجه شد. اما اگر صادق باشیم، ویستا آن قدرها هم بد نبود. سیستم عامل جدید با خود یک رابط کاربری نو به نام Aero را آورد و طراحی منوی استارت نیز کاملا متحول شده بود.

Windows 7

windows evolution

سه سال پس از ویندوز ویستا، ویندوز ۷ منتشر شد و ناگهان تمام کاستی‌ها و مشکلات ویندوز ویستا را از خاطر کاربران حذف کرد. رابط کاربری Aero همچنان وجود داشت، اما ویژگی‌هایی چون Aero snap، Aero peek، Taskbar grouping، آیکون‌های بزرگ‌تر روی نوار وظیفه و پشتیبانی از صفحات چند لمسی، ویندوز ۷ را به آن چه امروز می‌بینیم تبدیل نمودند.

Windows 8

windows evolution

ویندوز 8 را می‌توان بلیط ورود مایکروسافت به‌ دنیای تبلت‌ها نامید. بزرگترین تغییر اعمال شده روی این ویندوز، استفاده از رابط گرافیکی جدیدی بود که جایگزین کلید استارت سنتی ویندوز شده بود. این ویژگی جدید که مترو نام دارد، در بردارنده‌ی اپلکیشن‌هایی برای نمایش تصاویر، ویدئو، ایمیل وموزیک است و صرفا برای استفاده در ابزارهایی با صفحه‌ی نمایش لمسی ایجاد شده است.

در کنار مترو، مایکروسافت محیط دسکتاپ خود را نیز حفظ کرده بود و با تغییراتی کوچک برای بروز کردن ظاهر آن، کلیات را همچون گذشته نگه داشته بود. در پشت صحنه نیز، ویندوز 8 تغییرات زیادی را به خود دیده بود. چنانکه مایکروسافت قابلیت پشتیبانی از چیپ‌های ARM را برای استفاده از آن در تبلت‌ها و گوشی‌های هوشمند، قرار داده بود.

Windows 8.1

windows evolution

ویندوز 8.1 متجلی تغییرات در مایکروسافت است، تغییراتی که در قالب یک بروزرسانی رایگان برای کاربرانی که از ویندوز 8 استفاده می‌کردند ارائه شده است.

این بروزرسانی در ظاهر مجموعه‌ای از بهبودهای رابط گرافیکی کاربر است و تغییراتی در پروسه‌هایی است که در پشت پرده وظیفه‌ی مدیریت سیستم‌عامل را بر عهده دارند. مهم‌ترین تغییرات اعمال شده تعبیه قابلیت بوت مستقیم به دسکتاپ و همچنین بازگشت مجدد کلید استارت به محل خود است. از دیگر تغییرات اعمال شده می‌توان به بهینه‌سازی سرویس ابری SkyDrive در سیستم‌عامل و همچنین تعبیه امکان استفاده از Miracast در این ویندوز اشاره کرد که قابلیت برقراری ارتباط با سایر ابزارهایی که از فناوری Miracast را برخوردارند، امکان‌پذیر می‌کند. همچنین جست‌و‌جو در فایل‌های موجود روی دیسک‌سخت و همچنین SkyDrive نیز از دیگر ویژگی‌های اضافه شده به این نسخه‌ از سیستم‌عامل مایکروسافت است که در کنار پشتیبانی از پرینت سه‌بعدی، اپلیکیشن جدید پخش موزیک Xbox و بهینه‌سازی ویژگی استفاده از چند نمایشگر، به بازار عرضه شده است.

Windows 8.2 یا Windows 9؟

سوال بزرگی که در این بین مطرح است، قدم بعدی برای مایکروسافت است. آیا ردموندی‌ها به یک بسته‌ی بروزرسانی دیگر اکتفا می‌کنند یا نسخه‌ی جدیدی از ویندوز را با نام احتمالی 9 به بازار عرضه خواهند کرد؟ گمانه‌ها خبر از عرضه‌ی نسخه‌ی جدید سیستم‌عامل مایکروسافت در سال 2015 میلادی به‌همراه نسخه‌ی موبایل آن دارند که نشان‌دهنده‌ی اعمال تغییرات بزرگی در حیات این سیستم‌عامل است.

این بود داستان تصویری تحولات رابط کاربری ویندوز طی 28 سال! شما هم نظرتان را درباره این تغییرات، به خصوص تغییرات اساسی رابط کاربری در نسخه اخیر با ما در میان بگذارید. آیا مایکروسافت قدرت گذشته‌ی خود را با ویندوز 8.1 به‌دست خواهد آورد؟


© گجت نیوز

نظرات  (۱)

خوب بود...مرسی
پاسخ:
قربونت...

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی